انتشارات چاپی و الکترونیک

کمیته انتشارات و سایت متشکل از دو گروه نشر چاپی و نشر الکترونیکی است که زیر نظر شورای مدیریت ادبیات کودکان و نوجوانان فعالیت می‌کند. هدف از تشکیل این کمیته گردآوری، آماده سازی و چاپ و نشر اطلاعات در قالب منابع چاپی و الکترونیکی است.

منابع چاپی

• کتاب: شورا از بدو تاسیس تا کنون چندین جلد کتاب با عنوان‌های گذری در ادبیات کودکان ( ۱۳۵۲)، انتخاب و انطباق منابع ادب فارسی برای تدوین کتاب‌های کودکان و نوجوانان (۱۳۵۶)، نقش کتاب‌های کودکان در همسازی کودکان معلول با جریان زندگی روزمره (۱۳۶۳) ،۳۹ مقاله درباره ادبیات کودکان ( ۱۳۶۳)، ۱۷ مقاله درباره ادبیات کودکان (۱۳۷۲) منتشر کرده است.
• کتابشناسی ها و فهرست‌ها: اولین فهرست کتاب‌های منتخب در سال ۱۳۴۲ منتشر شد و از آن زمان تا کنون علاوه بر کتابشناسی آثار منتخب هر سال، کتابخانه تحقیقاتی شورا کتابشناسی های موضوعی مانند کتابشناسی ایران در ادبیات کودکان و نوجوانان (۱۳۸۰)، کتابشناسی بازنویسی و بازآفرینی آثار مولانا برای کودکان و نوجوانان (۱۳۸۶)، کتابشناسی محیط زیست برای کودکان و نوجوانان (۱۳۸۷) و… را نیز تهیه کرده است.
• ماهنامه: اولین ماهنامه شورا به نام گزارش کتاب در سال ۱۳۴۲ توسط خانم معصومه سهراب تهیه و منتشر شد. این ماهنامه شامل خبر و گزارش از فعالیت‌های شورا ، معرفی آثار و نیز مقاله‌هایی درباره ادبیات کودک و نوجوان بود.همچنین اولین ماهنامه خبری شورا در سال ۱۳۸۰ توسط خانم اشرف امینی تهیه شد که شامل اخبار سه بخش ادبیات کودک و نوجوان ، فرهنگنامه کودکان و نوجوانان، و خانه کتابدار کودک و نوجوان و ترویج خواندن بود. اولین ماهنامه الکترونیک شورا در سال ۱۳۸۷ در سایت شورا منتشر شد.
• فصلنامه: فصلنامه داخلی شورا شامل خبر، گزارش، مقاله، گفتگو، نقد، معرفی و کتابشناسی آثار از سال۱۳۷۸ تا سال ۱۳۸۶ توسط آقای مسعود ناصری تهیه شد و در اختیار علاقمندان قرار گرفت. برخی شماره های فصلنامه، موضوعی است و به شکل ویژه نامه ارائه شده است.
• سالنامه: شورا هر ساله گزارشی از وضعیت ادبیات کودک و نوجوان ارائه می‌دهد. این گزارش‌ها در گذشته در فصلنامه و ماهنامه شورا (گزارش کتاب) منتشر می‌شدند، اما از سال ۱۳۸۳تا سال ۱۳۸۸ به همت کمیته بررسی،پژوهش و نقد، همراه با کتابشناسی توصیفی – تحلیلی سالانه در قالب سالنامه منتشر شدند.
• خبرنامه داخلی گروه های بررسی: در فاصله سال‌های ۱۳۸۴ –۱۳۷۷ شورا به منظور تعامل بیشتر گروه های بررسی با یکدیگر، خبرنامه داخلی گروه های بررسی شامل نقد ، بررسی ، معرفی و مقاله را منتشر کرد.

• نشریات کودکان و نوجوانان: نخستین شماره فصلنامه بچه های کتاب شامل گزارش، مصاحبه، خبر و آثار ادبی کودکان و نوجوانان شورا، به وسیله گروهی از نوجوانان عضو شورا در سال ۱۳۸۰ منتشر شد.
• پوستر و مجموعه کارت: از گذشته تا کنون به مناسبت‌های مختلف، تصویرگران و هنرمندان در زمینه طراحی پوستر و کارت با شورا همکاری کرده‌اند. در سال ۱۳۵۲ آقای پرویز دیبایی و در سال ۱۳۷۲ آقای نورالدین زرین کلک به مناسب روز جهانی کتاب کودک، در سال ۱۳۸۴ آقایان بهزاد غریب پور و کیوان عسگری به مناسبت دویستمین سال تولد هانس کریستین اندرسن، در سال ۱۳۸۶ آقای فرشید شفیعی به مناسبت هشتصدمین سال تولد مولانا، پوستر طراحی کردند. همچنین به مناسبت تولد هانس کریستین اندرسن و مولانا مجموعه کارت‌هایی از آثار تصویرگران چاپ و منتشر شد.
• نشانه کتاب: نخستین تقویم- نشانه کتاب شورا با شعار ” کتاب و همیاری ” توسط آقای مجید بلوچ در سال ۱۳۶۳ طراحی و منتشر شد. از سال ۱۳۷۹ برای تصویر نشانه کتاب، از پوستر روز جهانی کتاب کودک استفاده شده است.
به جز موارد فوق می‌توان به انتشار جزوه، ، پیام روز جهانی کتاب کودک، الواح به مناسبت‌های مختلف، تقویم و … اشاره کرد.

 

منابع الکترونیک

• سایت: سایت شورا در سال ۱۳۷۹ توسط آقای محمود بهمن آبادی و با تلاش خانم پرناز نیری راه اندازی شد. طراحی و گرافیک سایت را خانم شعله محلوجی، مسئولیت برنامه نویسی و پشتیبانی را آقای سعید ایرانفرد و مدیریت سایت را آقای مانی رضوی زاده با همکاری خانم ماندانا رضوی زاده بر عهده داشتند. پس از ده سال سایت جدید شورا با تلاش آقایان مسعود ناصری و رامیار خلیلی، طراحی و گرافیک خانم‌ها شعله محلوجی و آرزو ناصری و برنامه نویسی آقای مهندس محسن ظریفیان راه اندازی شد.
سایت فعلی شورا توسط مانی رضوی‌زاده و با همکاری پژمان رحیمی‌زاده برای ساخت بنر اصلی و همکاری تعدادی از تصویرگران که تصویرسازی‌های خود را در اختیار شورا قراردادند طراحی و به روز شد.
کانال تلگرام شورای کتاب کودک از سال ۱۳۹۵راه اندازی شد و تا سال ۹۶ با هماهنگی‌های خانم لیلا ترکاشوند ادامه پیدا کرد. از سال ۹۶ تا  کنون  خانم هاماندانا رضوی زاده(هماهنگ کننده)،ژاله فروهر و مهشید دولت و آقای یاشار هدایی این فعالیت را ادامه داده اند.

• لوح فشرده: از الواح فشرده سال‌های اخیر می‌توان به سرود شورا و لوح فشرده معرفی فرهنگنامه کودکان و نوجوانان اشاره کرد.